Oefening 23: 2e of 3e hoefslag

Moeilijkheid: β˜…

Deel deze oefening met vrienden!


Deze keer (weer) een oefening zonder balkjes maar wel een oefening die balans vraagt van jouw paard; 𝟸𝚎 𝚘𝚏 𝟹𝚎 πš‘πš˜πšŽπšπšœπš•πšŠπš πš›πš’πš“πšπšŽπš—.

Doe jij dat wel eens?

Omdat jouw paard nu geen steun heeft van de bakrand moet hij meer op eigen benen lopen, en ja dit kan vies tegenvallen in het begin πŸ˜…
Fender en ik nemen deze oefening ook regelmatig mee in de trainingen en ik merk echt dat het steeds makkelijker wordt om Fender recht te houden i.p.v. dat hij over de buitenschouder weer terug naar de bakrand wil lopen.

Zorg dat je zelf goed focust op een punt waar je naartoe wilt rijden. Bijvoorbeeld een bepaalde paal/plank van de bakrand. Het is helemaal ideaal als er op een korte zijde spiegels aanwezig zijn, zodat je jezelf kan zien en hoe recht je paard loopt.

Probeer de oefening maar eens in stap, draf en galop te rijden. Vergeet ook niet af en toe van hand te veranderen.

 

Wat vind jij van deze oefening?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bo Hopmans

Copyright Hartslagmeting Bo Hopmans: Wil je (delen van) teksten of afbeeldingen op deze website gebruiken? Vaak is dat geen probleem, maar het is alleen mogelijk onder vermelding en na schriftelijke toestemming van Hartslagmeting Bo Hopmans.