Oefening 22: Volte verkleinen/vergroten

Moeilijkheid: 

Deel deze oefening met vrienden!


Deze keer heb ik geen balkjes oefening maar een hele fijne oefening om je paard beter tussen 2 benen en teugels te krijgen en het achterbeen te activeren; 𝐯𝐨𝐥𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐤𝐥𝐞𝐢𝐧𝐞𝐧/𝐯𝐞𝐫𝐠𝐫𝐨𝐭𝐞𝐧.

Je start op een grote volte en spiraalsgewijs sluit/verklein je de volte geleidelijk. Door deze oefening leer je je paard om geleidelijker meer het binnenachterbeen onder te laten treden, en dus ook sterker te maken op het achterbeen. Tevens vraag je je paard om balans en hoe kleiner de volte wordt, hoe meer hij moet buigen en je dus moet gymnastiseren 😉
Hoe kleiner de volte hoe meer de spieren aan de binnenkant moeten aanspannen en hoe meer de spieren aan de buitenkant moeten strekken. Wissel dus ook regelmatig tussen linksom en rechtsom. Tevens leert jouw paard zich tussen 2 benen en 2 teugels te laten leiden.

𝙻𝚎𝚝 𝚘𝚙: Sluit je de volte niet geleidelijk dan is de kans groter dat je paard zijn balans verliest en over zijn schouder wegvalt. Dan heeft de oefening niet het gewenste effect, blijf je concentreren op welke hulpen je geeft, of je zelf ook recht boven je paard blijft zitten en met zijn beweging meegaat. Als jij niet rechtzit en meezit dan is het voor je paard nog moeilijker om balans te houden. Richt vervolgens je aandacht op hoe jouw paard beweegt, aan de hulpen is en het activeren van het achterbeen.

 

Wat vind jij van deze oefening?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bo Hopmans

Copyright Hartslagmeting Bo Hopmans: Wil je (delen van) teksten of afbeeldingen op deze website gebruiken? Vaak is dat geen probleem, maar het is alleen mogelijk onder vermelding en na schriftelijke toestemming van Hartslagmeting Bo Hopmans.