Oefening 21: Overgangen tijdens het longeren

Moeilijkheid: 

Deel deze oefening met vrienden!


Zoals je tijdens het rijden jouw paard actiever en beter aan het been kan krijgen door overgangen te rijden, heeft het maken van overgangen aan de longe ook voordelen!

Het doel van deze overgangen aan de longe maken is om reactie en aandacht te krijgen van je paard, maak hem alert op jou. Wees voor jezelf dan ook heel precies; kies een punt waar je wilt dat je paard de overgang maakt. Net zoals je tijdens het rijden op de bordjes moet rijden. Door te longeren verbeterd ook de balans van jouw paard en kan je hem 'onbelast' (zonder ruiter) trainen.

Let wel op: 𝘌𝘦𝘯 𝘭𝘰𝘯𝘨𝘦𝘦𝘳𝘵𝘳𝘢𝘪𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘪𝘴 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘢𝘭𝘵𝘪𝘫𝘥 𝘦𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘳𝘴𝘵𝘦𝘭𝘵𝘳𝘢𝘪𝘯𝘪𝘯𝘨! 💡

Puntje van aandacht ⬇️⬇️
Deze oefening moet in rust en concentratie worden uitgevoerd. Ga je paard niet opjagen maar bekijk goed of hij vanuit het achterbeen vertrekt en ook op het achterbeen terugkomt in de overgangen. (de mate van kracht is afhankelijk van leeftijd en niveau van het paard) Dit kan alleen als hij gesloten loopt en niet als je hem opjaagt want dan word het paard vaak weer lang in zijn lichaam en komt meer op de voorhand.

 

Weest tijdens het longeren ook kritisch naar jezelf; Hoe geef jij die hulpen, sta je zelf ook ontspannen als je je paard een overgang terugvraagt of sta je met strakke opgetrokken schouders. Loop je zelf ook mee in cirkeltjes? En ter welke hoogte van je paard sta jij en wanneer?

Begrijpt je paard ook goed jouw hulpen, ben je duidelijk naar jouw paard wat je wilt doen? Straf hem niet af voor iets wat hij niet begrijpt.

Zoals een paard jouw spiegelt tijdens het rijden, zo doet hij dat ook tijdens het longeren.

 

Wat vind jij van deze oefening?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bo Hopmans

Copyright Hartslagmeting Bo Hopmans: Wil je (delen van) teksten of afbeeldingen op deze website gebruiken? Vaak is dat geen probleem, maar het is alleen mogelijk onder vermelding en na schriftelijke toestemming van Hartslagmeting Bo Hopmans.