Oefening 20: 4 balken om X

Moeilijkheid: 

Deel deze oefening met vrienden!


Tijd voor weer een nieuwe oefening. Vandaag weer een met 4 balken, snel neergelegd en snel opgeruimd😉

En natuurlijk heb ik over deze opstelling ook nagedacht dat je hem op verschillende manieren kan rijden en op verschillende niveaus.

- Je kan de balken in deze opstelling natuurlijk allemaal apart rijden in stap, draf en galop. Je leert je paard hier ook in een rechte lijn te lopen zonder steun van de bakrand. Blijf zelf naar voren, naar een punt, kijken en niet naar beneden naar de balk. Hierdoor blijf je mooier recht rijden en haal je je paard ook niet uit zijn horizontale balans. Als je naar beneden kijkt is de kans ook groter dat je je gewicht meer naar voren plaatst en je paard daardoor ook meer op de voorhand gaat lopen. Naar voren kijken dus 🤓


- Je kan een volte 10 meter over de balken heenrijden. Hiermee kan je ook nog wat afwisselen of je de balken over de buitenkant (om de volte wat groter te kunnen rijden en het daardoor iets makkelijker maakt) of over het midden rijd.


- En je kan de opstelling rijden zoals op de laatste foto waarbij je elke keer een kleine volte rijd. Wisselen hierin af en toe af tussen de linkerhand en rechterhand zodat je beide kanten evenredig traint


Wat vind jij van deze oefening?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bo Hopmans

Copyright Hartslagmeting Bo Hopmans: Wil je (delen van) teksten of afbeeldingen op deze website gebruiken? Vaak is dat geen probleem, maar het is alleen mogelijk onder vermelding en na schriftelijke toestemming van Hartslagmeting Bo Hopmans.