Oefening 14: Driehoek

Moeilijkheid: 

Deel deze oefening met vrienden!


Met deze opstelling kan je veel verschillende oefeningen rijden, maar het vraagt wel een goede dosis concentratie (en motivatie om alle balken neer te leggen... houdt ons ook fit 💪)

Ik zal beginnen met de rechte lijnen:

-Zoals je ziet heb ik ook weer de A-C lijn meegenomen. Kan je goed het binnenkomen en afsluiten van de proef mee oefenen. Houd de balken als richtlijnen maar probeer wel goed naar voren te blijven kijken. Als je naar beneden kijkt kan het zijn dat je paard meer gewicht naar de voorhand gaat verplaatsen. Dus let op.
-Gaan de balken recht rijden goed? Probeer ze dan eens diagonaal te rijden. Als je niet geconcentreerd en consequent rijdt of je paard heeft nog moeite met zijn balans, dan zullen de ongelijke paslengtes die hierin gevraagd worden het moeilijk maken. Werk hier dan eerst aan.

 

Je kan meer dan rechte lijnen rijden over deze opstelling, namelijk voltes:
-Bij elke hoekpunt kan je een volte rijden. Hier neem je dan 2 balken in mee
-Je kan ook op elk recht stuk van de driehoek een volte rijden. Hier neem je 4 balken in mee.

Bij beide opties kan je nog kiezen of je de balken in het midden rijd, iets aan de buitenkant of iets aan de binnenkant.
Hoe meer je aan de buitenkant rijd, hoe makkelijker.

Is je paard lekker los door het lijf en gaat het goed om over de 4 balken te rijden?
Probeer dan eens de laatste foto te rijden💪
Hier moet je je paard omstellen van de linkerhand naar de rechterhand en andersom.

Wat vind jij van deze oefening?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bo Hopmans

Copyright Hartslagmeting Bo Hopmans: Wil je (delen van) teksten of afbeeldingen op deze website gebruiken? Vaak is dat geen probleem, maar het is alleen mogelijk onder vermelding en na schriftelijke toestemming van Hartslagmeting Bo Hopmans.