Oefening 13: 20 balken

Moeilijkheid: 

Deel deze oefening met vrienden!


De vorige keer had ik een opstelling met slechts 3 balken... Deze week heb ik er eentje met maar liefst 20 balken! 😱 oke het neerleggen (en opruimen..) kost wat tijd, maar zeker de moeite waard! 
Je kan deze opstelling op veel verschillede manieren rijden. En natuurlijk zit er ook nog altijd een gedachte achter, zo oefenen je in deze opstelling ook een aantal onderdelen uit de dressuurrproef😉
- A- C binnenkomen
- B - E van hand veranderen
- Halve grote volte
- Op de diagonaal van hand veranderen
- ''Gebroken lijn'' 5 meter (in het plaatje heb ik hem een beetje rond gemaakt, maar je kan hem natuurlijk ook als gebroken lijn rijden.)

Tot slot zit er ook nog een kleine volte in. Voor deze oefening moet je heel geconcentreerd rijden. Je paard in ontspannen aanspanning, gecontroleerd onder je laten lopen en verzamelen.

Dit is een opstelling waar je heel goed de rechtgerichtheid van je paard kan trainen. Maar ook wordt een goede coordinatie en balans van je paard gevraagd.

Vergeet niet om tussen de oefeningen door af en toe wat te stappen om je paard een beetje bij te laten komen en te laten nadenken wat we nu toch weer allemaal voor hem in de training hebben bedacht.

Zie jij nog meer manieren om deze opstelling te rijden? 

 

Wat vind jij van deze oefening?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bo Hopmans

Copyright Hartslagmeting Bo Hopmans: Wil je (delen van) teksten of afbeeldingen op deze website gebruiken? Vaak is dat geen probleem, maar het is alleen mogelijk onder vermelding en na schriftelijke toestemming van Hartslagmeting Bo Hopmans.