Oefening 15: De kleine 'S'

Moeilijkheid: 

Deel deze oefening met vrienden!


Na een paar keer wat grotere opstellingen te hebben gepost, heb ik deze week een opstelling van 6 balken voor jullie bedacht. Dat is wel te doen toch 😉

Deze opstelling is op 3 manieren te rijden:
1️⃣ De A-C lijn
Houdt je paard mooi recht over de balken, blijf zelf goed naar voren kijken en niet naar beneden. Anders gaat het paard sneller op de voorhand lopen als jij naar beneden kijkt. Doordat er 2 balken scheef liggen vraag je je paard om een goede coordinatie van zijn beenzetting.

2️⃣ De E-B lijn
Wend af bij E (of B) en zet je paard halt op X. Vraag hem eventueel om een paar passen achterwaarts en stap/draaf dan weer voorwaarts aan. De balken geven je richtlijnen om je paard recht te richten en recht achterwaarts te gaan.
Door overgangen te rijden controleer je ook hoe gehoorzaam jouw paard is aan de hulpen.

3️⃣ Door een S van hand veranderen (of weer dezelfde kant op)
Houdt je paard gecontroleerd en gesloten onder je. Dit vraagt takt en draagkracht van je paard en door de balken daag je hem uit zijn benen iets hoger op te tillen om over de balken heen te komen. Doordat je door een S van hand veranderd dien je je paard ook 4 keer om te stellen. Goede oefening dus om buiging en stelling te oefenen 😄

Ga jij deze opstelling rijden?

Wat vind jij van deze oefening?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bo Hopmans

Copyright Hartslagmeting Bo Hopmans: Wil je (delen van) teksten of afbeeldingen op deze website gebruiken? Vaak is dat geen probleem, maar het is alleen mogelijk onder vermelding en na schriftelijke toestemming van Hartslagmeting Bo Hopmans.