Oefening 7: Zigzag

Moeilijkheid: 

Deel deze oefening met vrienden!


Jullie hebben inmiddels denk ik wel door dat ik ervan houd als je een balkenopstelling op meerdere manieren kan rijden (scheelt weer afstappen ;) )
Ook probeer ik altijd een balkenopstelling te maken waarin ik (on)bewust onderdelen uit een proef oefen, bijvoorbeeld recht over de A-C lijn, van hand veranderen op de diagonaal, mooie ronde voltes rijden.

 

De Zigzag is daarvoor ook geschikt:
- Bij deze opstelling kan je natuurlijk alle balken afzonderlijk van elkaar rijden en van hand veranderen, eventueel met een galopswissel.
- Je kan een volte 10 meter oefenen
- Een rechte A-C lijn rijden waarbij je het paard om extra balans en coordinatie vraagt, omdat er balken liggen, maar ook zeker omdat de balken nu niet recht liggen maar schuin.
- Tot slot kan je deze oefening gebruiken om je paard links- en rechtsom te gymnastiseren. Zorg dat je je paard in de juiste buiging en stelling rijdt zonder dat hij naar binnen of naar buiten valt. Rijdt vervolgens mooi recht over het midden van de balk heen en draai dan weer door naar de volgende balk.

 

Succes met de oefening!

 

Wat vind jij van deze oefening?

Rating: 5 sterren
1 stem

Bo Hopmans

Copyright Hartslagmeting Bo Hopmans: Wil je (delen van) teksten of afbeeldingen op deze website gebruiken? Vaak is dat geen probleem, maar het is alleen mogelijk onder vermelding en na schriftelijke toestemming van Hartslagmeting Bo Hopmans.