Oefening 4: Balken op de diagonaal

Moeilijkheid:

Deel deze oefening met vrienden!


Een oefening die er op het eerste gezicht heel simpel uitziet. Tijdens het rijden zal hij het tegendeel bewijzen. Dit is een oefening waarbij je continu goed moet blijven kijken waar je naartoe rijd en je paard gesloten en gecontroleerd onder je moet houden. De wendingen komen namelijk redelijk snel achter elkaar, dus wanneer je in een te hoog te rijd kan je de wendingen niet halen en zal je paard eerder uitzwaaien of over de schouder wegvallen.

 

Naast de vele wendingen, inclusief het van hand veranderen door over de balken heen te rijden, zit er ook een mooie diagonaal in deze oefening waar je kan oefenen met het rechtrichten van je paard en het rijden van de diagonaal. (welke ook altijd in de proef voorkomt) Je kan op de diagonaal ook nog een paar passen de draf verruimen.

Daarna dien je goed door de hoeken te rijden om de wending naar de balk toe voor jezelf makkelijker te maken.

 

Al met al een oefening die veel controle vraagt en door de balken de balans en coördinatie van jouw paard verbeterd.

 

Succes met de oefening!

 

Wat vind jij van deze oefening?

Rating: 5 sterren
1 stem

Bo Hopmans

Copyright Hartslagmeting Bo Hopmans: Wil je (delen van) teksten of afbeeldingen op deze website gebruiken? Vaak is dat geen probleem, maar het is alleen mogelijk onder vermelding en na schriftelijke toestemming van Hartslagmeting Bo Hopmans.