Waarom een hartslagmeting?

Deel deze pagina met vrienden!

De hartslag van een paard liegt niet! Met behulp van een hartslagmeter speciaal ontworpen voor het paard, wordt de hartslag van het paard live gemonitord tijdens een training. Zo wordt de gezondheid van jouw paard bewaakt en kunnen jullie optimaal presteren. 

Wat is mijn doel met hartslagmetingen? Ik ga voor een 𝒇𝒊𝒕, 𝒈𝒆𝒛𝒐𝒏𝒅 𝒆𝒏 𝒃𝒐𝒗𝒆𝒏𝒂𝒍 𝒃𝒍𝒊𝒋 𝒑𝒂𝒂𝒓𝒅!

 


Waarom zou je een hartslagmeting inplannen?
➡️ 𝑲𝒓𝒊𝒋𝒈 𝒇𝒆𝒆𝒅𝒃𝒂𝒄𝒌 𝒆𝒏 𝒏𝒊𝒆𝒖𝒘𝒆 𝒊𝒏𝒛𝒊𝒄𝒉𝒕𝒆𝒏
Hartslagmetingen zijn een super hulpmiddel om de gezondheid, inspanningen en totale belasting van jouw paard in beeld te krijgen. Je krijgt meer te weten over hoe hard (of juist niet hard) je paard werkt tijdens de training. Tevens heb je achteraf de beschikking over gegevens over de intensiteit van de training. Je hoeft nergens meer naar te raden of over te twijfelen of je trainingsmanagement goed is, dit is namelijk net zo belangrijk als dat je kritisch kijkt naar zijn voeding, huisvesting, harnachement of hoeven/beenstand bij de hoefsmid.

In het trainingsmanagement kijken we naar:

  • Past de fitheid van jouw paard bij het gevraagde niveau (tijdens de wedstrijden)
  • Geef je de juiste trainingsprikkel? Train je niet te zwaar of juist te licht?
  • Heeft jouw paard ook herstelperiodes? En ervaart jouw paard ook echt voldoende herstel wanneer jij dat denkt?
  • Links- en rechtsverschillen van jouw paard (een significant verschil kan duiden op lichamelijke ongemakken)
  • Spanning; voor, tijdens of na de training
  • Hoe ervaart jouw paard de training en specifieke oefeningen
  • Heb je voldoende variatie en structuur in jouw training


➡️ 𝑻𝒓𝒂𝒊𝒏 𝒔𝒍𝒊𝒎𝒎𝒆𝒓 𝒆𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒂𝒏𝒕𝒘𝒐𝒐𝒓𝒅
Omdat je nu na een hartslagmeting weet hoe je paard op jou en op de training reageert kun je specifieker naar je doelen toe trainen en de kans op (overbelastings)blessures verkleinen. Het is belangrijk om op de juiste manier te trainen. Wanneer je de hartslag meet, weet je telkens zeker dat je op het juiste intensiteitsniveau traint. Train niet harder maar slimmer en gebruik je tijd effectief!

➡️ 𝒁𝒊𝒆 𝒋𝒖𝒍𝒍𝒊𝒆 𝒗𝒐𝒐𝒓𝒖𝒊𝒕𝒈𝒂𝒏𝒈
Het gevoel dat je meer kunt dan eerst is een van de meest motiverende dingen die er zijn. Soms blijf je hangen in je training en lijkt het einde een beetje zoek. Na elke hartslagmeting kunnen we de resutlaten vergelijken en de training aan te passen om een betere progressie te boeken.

Wanneer je een videometing inplant kan je zelfs de beelden terugzien! 

Wat houd je nog tegen? 

Know your ride!💪

 


Bo Hopmans

Copyright Hartslagmeting Bo Hopmans: Wil je (delen van) teksten of afbeeldingen op deze website gebruiken? Vaak is dat geen probleem, maar het is alleen mogelijk onder vermelding en na schriftelijke toestemming van Hartslagmeting Bo Hopmans.