Video meting

 

Je training op film zetten bied een hoop voordelen. Bij het terugkijken van de video beleef je nog eens het moment van de training. Voelde het goed aan? Of juist slecht? Echter heb je nu niet alleen je eigen gevoel, maar jij kan jezelf ook zien en controleren of het gevoel klopte!

 

Je kan op deze manier kritisch naar je eigen rijden kijken; wat ging er goed, wat ging nog niet zo goed en waarom ging dat nog niet zo goed?

Ik monteer de hartslagwaardes van de training van zowel jou als jouw paard in de filmopname! Hoe gaaf is dat?!

Zo kan je dus ook zien of een fout lag aan de communicatie? Of was je paard misschien al erg vermoeid toen je de oefening inzette waardoor de oefening niet zo goed ging als je had gehoopt? Vindt jouw paard deze oefening nog moeilijk of vind jij het vooral moeilijk? 

Wanneer je jezelf regelmatig filmt, kun je ook duidelijke progressie zien. Zowel in de techniek van de training, maar ook zeker in de fitheid en communicatie van paard en ruiter.

Het is goed om te zien hoe je als combinatie groeit. Zeker als je het gevoel hebt dat jullie niet meer vooruit gaan, werken video opnames super motiverend!

 

Voordelen video meting

  • Je eigen training terugkijken met hartslagwaardes
  • Je training samen met je trainer kunnen evalueren
    • Welke oefeningen gingen goed
    • Welke oefeningen vragen nog wat training
    • Hoe zit je zelf op je paard en hoe is het met je eigen conditie tijdens de oefeningen gesteld
  • Het (revalidatie)proces aan een dierenarts of andere specialist kunnen tonen

Hoe gaat een video meting?

Deel 1; Basis(nul)meting

We beginnen altijd met een basis(nul)meting. Hier wordt de hartslag in stap, draf en galop gemeten op zowel de linker- als rechterhand.

Als ruiter willen we het links-rechts verschil van ons paard het liefst zo klein mogelijk hebben. Dit verschil kunnen we ook in de hartslag zien.

 De nulmeting wordt tevens gebruikt om de voortgang van u en uw paard tijdens een eventuele vervolgmeting te beoordelen.

 

De basis(nul) meting wordt elke hartslagmeting herhaald om verschillen en verbeteringen in kaart te brengen. Tevens kan de basis(nul)meting worden uitgevoerd om te kijken hoe jouw paard op andere situaties reageert. Denk hierbij aan andere locaties, andere bodem, temperatuurverschillen of misschien een andere ruiter.

 

Deel 2; Naar eigen invulling

Het tweede deel van de meting is geheel naar eigen wensen en behoeftes in te vullen. 

Waar loop jij tegenaan in de training? Wil jij meer weten over hoe uw paard bepaalde oefeningen ervaart? Heeft jouw paard last van stress op bepaalde momenten in de training?

 

Tijdens een video meting kan ik de hartslagwaardes niet live zien.  Als je voor de eerste keer een hartslagmeting wilt laten uitvoeren adviseer ik eerst een live hartslagmeting in te plannen. 

Zo kennen we jouw paard al iets beter en is de kans op onaangename verrassingen wanneer we de video terug bekijken met hartslagwaardes. kleiner.

 

Klik hier voor een live hartslagmeting.