Oefening 35: Pijltjes

Moeilijkheid: β˜…

Deel deze oefening met vrienden!


Er is zoveel mogelijk met balken, dat blijkt maar weer hoeveel oefening ik ondertussen al heb gepost.. πŸ˜…
Vandaag gebruiken we de balken iets anders. We leggen ze in een pijltje neer en rijden in 'de hoek' er over heen.
Deze oefening helpt je bij het rechtrichten van je paard omdat je precies in de hoek moet rijden. Ook vraagt deze oefening weer coördinatie van het paard. Het zal voor hem ook even wennen zijn. Normaal gesproken rijden we de balken niet zo snel op deze manier aan.


(πŸ’‘Een soortgelijke oefening kan je natuurlijk altijd meenemen als je de balken in bijvoorbeeld een vierkantje hebt liggen. Dit heb je wellicht al een keer bij mijn andere oefeningen voorbij zien komen.)

Ik vind de pijltjes persoonlijk altijd heel fijn om de A-C lijn te oefening voor het binnenkomen/afsluiten van de proef.

 

Tip: Je kan ze natuurlijk ook nog per pijltje in een kleine volte meenemen. of op de diagonaal, kijk maar eens: F-H, K-M, B-H, E-M. wel even goed puzzelen hoe je ze dan in de bak moet neerleggen.

 

Wat vind jij van deze oefening?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bo Hopmans

Copyright Hartslagmeting Bo Hopmans: Wil je (delen van) teksten of afbeeldingen op deze website gebruiken? Vaak is dat geen probleem, maar het is alleen mogelijk onder vermelding en na schriftelijke toestemming van Hartslagmeting Bo Hopmans.