Oefening 32: Cavaletti om en om

Moeilijkheid: 

Deel deze oefening met vrienden!


Cavaletti; iedereen kent het wel en ik heb het ook weleens aangekaart dat je een balkjesoefening op kan bouwen naar een cavaletti. Maar nooit heb ik een specifieke cavaletti oefening gepost, dus hierbij de eerste😊

In het begin kan jouw paard wat onwennig zijn maar elk paard kan cavaletti lopen of is het te leren. Overdrijf niet in het begin met de hoogte en het aantal balken maar start met enkele cavaletti.

Leg de cavaletti bij onervaren paarden langs de lange zijde, hierdoor hebben de paarden minder kans om uit te wijken en wat steun aan de bakrand.

Bij deze oefening heb ik de balken om en om gelegd. Dus telkens ligt er maar 1 kant van de balk op een cavalettiblok. Zo kan je ook nog kiezen of je de balk eerst op het laagste punt rijd en dan steeds meer naar het midden of op het hoogste punt rijd. (Dan moeten de balken wel allemaal aan dezelfde kant op een blok liggen i.p.v. om en om.)

 

Wat vind jij van deze oefening?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bo Hopmans

Copyright Hartslagmeting Bo Hopmans: Wil je (delen van) teksten of afbeeldingen op deze website gebruiken? Vaak is dat geen probleem, maar het is alleen mogelijk onder vermelding en na schriftelijke toestemming van Hartslagmeting Bo Hopmans.