Oefening 10: 6 pionnen

Moeilijkheid: β˜…β˜…

Deel deze oefening met vrienden


Deze keer heb ik een oefening zonder balken voor jullie bedacht. Je hebt alleen wel 6 pionnen nodig, of eventueel cavalettiblokken . (Meteen een leuke oefening om je paard kennis te laten maken met pionnen πŸ˜‰) Ik heb de oefening op volgorde van moeilijkheid neergezet.

π‘Άπ’†π’‡π’†π’π’Šπ’π’ˆ 1; π’”π’π’‚π’π’ˆπ’†π’π’—π’π’π’•π’†
Deze oefening is geschikt voor alle niveau's. Gebruik de pionnen als richtpunten om een correcte slangenvolte te rijden.
Buig je paard mooi om je binnenbeen heen zonder dat hij over de buitenschouder wegloopt. Op het rechte stuk kan je hem mooi rechtrichten en vervolgens weer omstellen naar de andere kant.

π‘Άπ’†π’‡π’†π’π’Šπ’π’ˆ 2; π’”π’„π’‰π’–π’Šπ’π’† π’”π’π’‚π’π’π’Ž
Deze oefening lijkt een beetje op de slangenvolte alleen moet je sneller en wat korter draaien. Je zult hierbij dus heel gecontroleerd moeten rijden en je vraagt al iets meer draagkracht vanuit het achterbeen om om de pion heen te kunnen draaien.

π‘Άπ’†π’‡π’†π’π’Šπ’π’ˆ 3
Gaat oefening 2 jullie goed af? Dan daag ik jullie uit voor oefening 3!
Hierbij moet je bijna helemaal rond de pion draaien. Dit eist controle en draagkracht op het achterbeen. Tevens dien je je paard goed gecontroleerd te kunnen buigen en stelling te kunnen vragen zonder dat hij over de binnen- of buitenschouder wegloopt. Let ook goed op dat hij zijn achterhand niet uitzwaait.

Om de oefeningen wat uit te breiden kan je op de plekken van de kruisjes overgangen rijden, schijnovergangen, halthouden of misschien zelfs een galopswissel.

 

Wat vind jij van deze oefening?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bo Hopmans

Copyright Hartslagmeting Bo Hopmans: Wil je (delen van) teksten of afbeeldingen op deze website gebruiken? Vaak is dat geen probleem, maar het is alleen mogelijk onder vermelding en na schriftelijke toestemming van Hartslagmeting Bo Hopmans.