bo floor.JPG

Telefoonnummer

06-12155956

Locatie

Hartslagmeting Bo Hopmans

Milsbeek

Het bedrijf

Het bewust trainen van het paard is erg belangrijk voor de fysieke en mentale gesteldheid van het paard. Heeft u weleens nagedacht over de opbouw van de training van uw paard? Stel u heeft gister aan de gewichten gehangen, doet u dat vandaag weer…? Nee.., want wij voelen zelf aan dat dat niet fijn is. Weet u ook hoe uw paard zijn training ervaart?

Paarden worden vaak vanuit een menselijk referentiekader getraind. Echter er zijn grote fysiologische verschillen tussen mens en paard. Doordat er nog veel onwetendheid is, is het belangrijk dat deze kennis gedeeld en toegepast wordt. Om deze reden heb ik in 2019 Hartslagmeting Bo Hopmans opgericht.

Hartslagmeting Bo Hopmans is er voor alle ruiters, trainers en coaches in de dressuur- en springsport die de (sport)prestaties of een revalidatieproces van hun paard(en) willen optimaliseren op een verantwoorde en gezonde manier.

 

Missie

Bijdragen aan een gezonde en succesvolle carrière van (sport)paarden door hun ruiters te helpen bewuster en optimaal te trainen met behulp van hartslagmetingen en een logboek.

Know your ride!

Visie

Een personal coach om een beter welzijn en trainingsindeling te creëren voor zoveel mogelijk paarden om betere (sport)prestaties te bereiken.

Bo Hopmans

In 2015 ben ik gestart met de opleiding Dier- en veehouderij aan de HAS Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Ik heb tijdens mijn opleiding veel mogen leren over zowel de paardensector als de veesectoren. Ik heb gemerkt dat de veesectoren al veel verder zijn op het gebied van innovatie en professionalisering. De paardensector is daarentegen wat ouderwets. Wij doen nog een hoop op gevoel, echter is er wel een hoop wetenschap aanwezig. Tevens kwam ik tijdens mijn opleiding in contact met het gebruik van de hartslagmeter bij paarden. Dit was voor mij een echte eye opener....

Ik ben zeer leergierig en houd er zelf heel erg van als keuzes onderbouwt kunnen worden met feiten. Toen ik erachter kwam wat de hartslagmeter voor mij en de paarden die ik toen der tijd trainden betekende werd ik razend enthousiast! Vanaf toen ben ik mijzelf meer gaan verdiepen in de trainingprincipes van paarden in verschillende disciplines en de fysiologie van het paard.

 

Ik begon mijn paarden bewuster te trainen en kreeg nieuwe, maar ook meetbare inzichten! Zowel de conditie als de prestaties verbeterden. Echter ging ik mijn paarden ook steeds beter begrijpen. We hadden minder miscommunicaties tijdens de training waardoor de paarden na verloop van tijd ook steeds meer plezier hadden in de training. 

Na een tijdje begon ik ook stalgenoten te helpen die ook zeer enthousiast waren over de metingen. Ik kwam erachter dat ik veel energie haal uit het helpen van ruiters, op welke manier dan ook. Daarom wil ik mijn kennis betreffende de hartslagmetingen, training en fysiologie  gebruiken om de paardensector meer inzicht te geven in de training van een paard.

We willen immers allemaal een gezond paard, wat lekker in zijn vel zit en waar we lang plezier van kunnen hebben!

Laten we samenwerken om jullie doelen te behalen!

Teamwork makes the dream work